Şehir planlamasının gün geçtikçe önem kazandığı günümüzde yerleşim birimlerinde bulunan peyzaj ve doğallık eksikliği birçok mühendislik uzmanının ve planlamacının dikkatini çekmiştir. Yerleşim birimleri kurulurken doğal dengenin sık sık bozulması ve bu sebepten dolayı insan hayatının oluşan yapaylıktan olumsuz etkilenmesi çevre mühendisliği bölümünün ortaya çıkmasını zorunlu kılmıştır. Doğaya daha saygılı bir şehir inşası yaklaşımını ve yaşam alanı oluşumunu da beraberinde getiren bu zorunluluk türümüzün doğa ile olan ilişkisinin içinde bulunduğu çalkantıdan dolayı pek çok idealist öğrencinin ilgisini çeken çevre mühendisliği alanına uygun bir zemin oluşturmuştur.
Türkiye’de henüz yeterli bir akademik portföy oluşturmayı başaramamış bu alanda eğitim almak isteyen çok sayıdaki öğrenci çevreye ve doğaya verilen önemin gün geçtikçe arttığı Avrupa’yı kaliteli bir çevre mühendisliği eğitimi almak için tercih etmektedirler.
Avrupa Birliği’ndeki çevreci ve yeşil politikanın liderlerinden birisi olan Almanya doğal olarak yurtdışında alınabilecek bir çevre mühendisliği eğitiminin en önemli merkezi haline gelmiştir. Akademik açıdan öğrencilere sınavsız eğitim hakkı sunan ve harç ücretinin olmadığı bir yüksek öğrenim sistemine sahip olan Almanya aynı zamanda yüzyıllardır eğitim veren ve fonları milyar Euro’larla ölçülen üniversiteleri içinde bulundurduğundan dolayı son derece kaliteli bir yurtdışı eğitim ülkesidir.
Almanya’daki Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Aachen kentinde bulunan en büyük yüksek öğrenim kurumu olan RWTH Aachen Üniversitesi kamuya ait bir araştırma üniversitesidir. Çevre mühendisliği alanında Almanya’nın kendini en iyi yetiştirmiş akademisyenlerini ve öğrencilerini bünyesinde barındıran üniversitenin aynı zamanda çok sayıda uluslararası şirketle de partnerliği bulunmaktadır.
2018 verilerine göre 45.256 öğrencinin eğitim gördüğü ve bu öğrencilerin 10.455’inin diğer ülkelerden geldiği RWTH Aachen Üniversitesi’nin akademik kadrosunda toplamda 5.695 öğretim üyesi ve 564 profesör yer almaktadır. “RWTH 2020: Meeting Global Challenges” isimli projesiyle Almanya’daki elit üniversiteler arasında yer almayı başarmış olan Aachen Üniversitesi bu sayede çeşitli fonlar da kazanmıştır.
Çevreci oluşumlarla her zaman yakın bir ilişki kurmuş olan üniversite aynı zamanda finans sektörü ve sanayiyle de yakın olduğundan dolayı uzlaşması zor bu iki alan arasında sık sık arabuluculuk yapmaktadır. Bu sayede bünyesinde eğitim alacak olan çevre mühendisi adaylarına mesleklerinin getirebileceği açmazlar konusunda pratik çözümler sağlayan eğitim kurumu aynı zamanda Avrupa’nın önde gelen dört teknoloji üniversitesinin stratejik bir ortaklık sonucu oluşturduğu IDEA Ligi’nin de kurucularındandır. Akademik başarıları ve aktif konumu sayesinde RWTH Aachen Üniversitesi özellikle çevre mühendisliği alanında rakipsiz bir yurtdışı eğitimi vermektedir.
Yurtdışında çevre mühendisliği eğitimi almak ve kayıt yaptırmak, ayrıca yurtdışı eğitimi hakkında detaylı ve doğru bilgi almak için Draft Yurtdışı Eğitim’in İstanbul, İzmir ve Ankara ofislerini ziyaret ederek, yurtdışı eğitimi konusunda uzmanlaşmış eğitim danışmanlarımızla yüz yüze görüşebilirsiniz.