DRAFT BLOG

Tüm Litvanya İçerikleri
Tüm Estonya İçerikleri
Tüm Makedonya İçerikleri
Niyet Mektubu Nedir? Nasıl Yazılır?

Bugün eğitim almak için yurtdışı üniversitelerine başvuru yaparken gerekli olan evraklar arasında öne çıkan niyet mektubu hakkında konuşacağız. Üniversite eğitiminiz için neden o okulu tercih ettiğiniz, neyi hedeflediğiniz, kim olduğunuz gibi bilgileri net, anlaşılır bir şekilde anlattığınız niyet mektubu kabul aşamasında sizi ön plana çıkarabileceği gibi geriye de atabilmektedir.

Yurtdışı Eğitimi Soru Cevap Vol2 (yurtdışında okumak)

Yurtdışında okumak için gerekli olan evraklar nelerdir, son kayıt tarihleri nedir, devam zorunluluğu, burs imkânı gibi pek çok sorunuza cevap bulabileceğiniz bu videomuzda yurtdışı dil okulu ilgili de bilgi vermeye çalıştık.

Sınavsız Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi Sizi Bekliyor

Yurt dışında eğitim almak ama sınav stresi yaşamamak isteyenler için sınavsız üniversiteler, puansız bölümler bulunuyor. Avrupa’da lisans eğitimi almak isteyen Türk öğrenciler, sınavsız üniversite eğitimi alma fırsatlarını değerlendiriyorlar. 

Bir sınava girmeden, yüksek puanlar yapmaya çalışmadan yurt dışında üniversite eğitimi almak yalnızca lisans programları için da geçerli değil. Sınavsız yüksek lisans programları da bu üniversitelerde bulunuyor. Eğer Yüksek Lisans, Master veya Doktora programlarını yurt dışında okumak istiyorsanız okumaya devam edin.

Nerede Bu Sınavsız Üniversiteler?

Sınavsız üniversiteler Rusya’da, Doğu Avrupa’da ve Balkan ülkelerinde çoğunlukla karşımıza çıkıyor. Ayrıca kardeş ülke Azerbaycan’da da sınavsız üniversiteler bulunuyor. Bu okullara başvuru yapmak son derece kolay. Tek ihtiyacınız olan şey lise diplomanız ve not dökümünüz. Ayrıca başvurduğunuz üniversitenin eğitim dilindeki yeterliliğini de belgelemeniz ve üniversite idaresine sunmanız gerekiyor. Eğer ilgili dili yeterli akışkanlıkta anlayamıyor, yazamıyor veya konuşamıyorsanız bir yıllık hazırlık sınıfına girmeniz gerekiyor. 

Sınavsız Üniversitelere Başvuru

Sınavsız yüksek lisans başvurusu da benzer prosedürler, benzer kolaylıklar taşıyor. Diplomanız, bitirdiğiniz notlar, çalıştığınız ve çalışmak istediğiniz alanları yazıyorsunuz ve dilediğiniz üniversiteye başvurmuş oluyorsunuz. Bu adımları attıktan sonraki süreç ise daha çok sizinle ilgili oluyor. Vize başvuruları, konaklama, bütçe hesaplamaları vs. gibi kalemlerin tarafınızdan halledilmesi gerekiyor. Bu konuda Draft Eğitim Danışmanlık olarak bir telefon veya bir ileti uzağınızda olduğumuzu söylemek isteriz. Uzman eğitim danışmanlarımız eğitim sürecinizin başından sonuna kadar danışmanlık hizmeti vermektedir. 

Hangi Üniversiteyi Seçmeli?

Sınavsız üniversitelerin arasında eğitim kalitesi farkı, akademik kadro farkı, teknolojik donanım farkı ve en önemlisi fiyat farkı gibi durumlar söz konusudur. Gideceğiniz üniversiteyi seçerken eğitim anlayışını ve ilgilendiğiniz konuyu nasıl öğrettiğiyle ilgili bilgi edinmeniz gerekiyor. Ayrıca neredeyse her bütçe için uygun fiyatlı eğitim programları olan sınavsız üniversiteler mevcuttur. Burada seçim sizde, fakat dilediğiniz her an bizlere de ulaşıp alandaki birikimimizden faydalanabilirsiniz. 

Denklik Süreci

Sınavsız bir üniversiteden mezun olmak, yüksek lisans bitirmek de normal bir üniversite eğitiminden farksız olsa da bir denklik süreci gereklidir. En azından sınava girenlerle, girmeyenleri ayrıştırabilmek için bu yapılmaktadır. Denklik sürecinizi tamamladığınızda lisans ve yüksek lisans diplomalarınız, doktora dereceniz, gittiğiniz üniversitenin tanındığı tüm ülkelerde geçerli olacaktır. 

Bize Ulaşın

Yurt dışı eğitimi ve çok daha fazlası hakkında merak ettikleriniz için bize ulaşın. Bunun için online iletişim formumuzu doldurmanız yeterli. 

Sosyal Medyada Paylaş
İletişimde Kalalım

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman eğitim danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

En çok tercih edilen okullarımız