DRAFT BLOG

Tüm İrlanda İçerikleri
Tüm Bosna Hersek İçerikleri
Tüm İspanya İçerikleri
Niyet Mektubu Nedir? Nasıl Yazılır?

Bugün eğitim almak için yurtdışı üniversitelerine başvuru yaparken gerekli olan evraklar arasında öne çıkan niyet mektubu hakkında konuşacağız. Üniversite eğitiminiz için neden o okulu tercih ettiğiniz, neyi hedeflediğiniz, kim olduğunuz gibi bilgileri net, anlaşılır bir şekilde anlattığınız niyet mektubu kabul aşamasında sizi ön plana çıkarabileceği gibi geriye de atabilmektedir.

Yurtdışı Eğitimi Soru Cevap Vol2 (yurtdışında okumak)

Yurtdışında okumak için gerekli olan evraklar nelerdir, son kayıt tarihleri nedir, devam zorunluluğu, burs imkânı gibi pek çok sorunuza cevap bulabileceğiniz bu videomuzda yurtdışı dil okulu ilgili de bilgi vermeye çalıştık.

Hangi Alanda Yüksek Lisans Yapacağıma Nasıl Karar Verebilirim?

Öncelikle tebrik ederiz. Lisans derecenizi bitirip yüksek lisans yapmaya karar verdiniz. Ya da belki de hala lisans eğitimindesiniz ve "hangi alanda yüksek lisans yapacağıma nasıl karar verebilirim?" diye şimdiden sorguluyorsunuz. Hayatınıza yön verecek akademik kariyeri belirlemek kolay olmayabilir. Ya da hangi alanda uzmanlaşmak istediğinize bir türlü karar veremiyor olabilirsiniz. Bu noktada aslında öncelikle şu soruyu kendinize sormalısınız: Benim önceliklerim neler?

Öncelikler konusuna daha sonra döneceğiz. Şimdi kısaca yüksek lisans nedir, neyi ifade eder biraz ondan bahsedelim.

Yüksek Lisans Nedir?

Üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarının tamamlanmasının ardından, öğrencilerin uzmanlaşmak için başvurduğu 2 yıllık eğitim programlarıdır. Ülkemizdeki herhangi bir üniversitenin yüksek lisans programına kayıt yaptırmak için öğrencilerin ALES'e girmeleri gerekiyor. Daha sonraki süreçler üniversiteden üniversiteye değişmektedir. Her ne kadar ülkemizde süreç bu şekilde ilerlese de, yurt dışında yüksek lisans yapmak isteyen öğrenciler herhangi bir sınava girmeden istedikleri programa kayıt olabilirler. Elbette bu da her ülke ya da üniversiteye göre değişkenlik gösterir.

Hangi Alanda Yüksek Lisans Yapmalı?

Diyelim ki yüksek lisans eğitimi almaya karar verdiniz. Yukarıda da sorduğumuz gibi, önceliğiniz nedir? Daha doğrusu bu eğitimi Türkiye'de mi almak istiyorsunuz ya da yurt dışında mı? Lisans eğitiminizi yeterli bulmamış olabilirsiniz. Ya da belki mezun olduktan sonra yapmanız gereken meslek size hiç uygun değil. Üzülmeyin, farklı alanlarda da yüksek lisans eğitimi alma şansınız bulunuyor. Yine hatırlatmak isteriz ki, yurt dışındaki üniversiteler herhangi bir sınav şartı aramadığı sürece, bölüm değişikliğini kolayca yapabilirsiniz. 

Yetenekleriniz ve İlgi Alanlarınız Neler?

Bu konuda kendinizi gözlemlemelisiniz. Yetenekleriniz ve ilgi alanlarınız neler? Bunları biliyor musunuz? Belki Psikoloji alanında yüksek lisans yapmak istiyorsunuz ama bu gerçekten size uygun mu? Sadece istediğiniz bölümü değil, uzmanlaşmak istediğiniz konuya ne kadar hakim olabileceğinizi de ölçmeniz gerekiyor. Belki de İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde daha yeteneklisinizdir, ne dersiniz?

Üniversite ve Ülke/Şehir Seçimi

Tamam, diyelim ki hangi alana ilgi duyduğunuzu belirlediniz. İşte şimdi ülke ve şehir seçimi zamanı! Antalya gibi sıcak ve denizi olan bir şehirden mi hoşlanıyorsunuz ya da Ankara gibi daha gri ve sizi huzurlu hissettiren bir yerden? Belki de rotayı yurt dışına çizmelisiniz. Uygun yaşam giderleri mi sizi daha çok tatmin eder yoksa tüm imkanlara sahip olabileceğiniz bir ülke mi? Bunları da belirlemeniz, eğitim hayatınız boyunca size oldukça katkı sağlayacaktır.

Hala mı Karar Veremiyorsunuz?

Eğer hala karar veremiyorsanız sizi alanında uzman eğitim danışmanlarımız ile görüşmeye davet ediyoruz. Aklınıza takılabilecek her türlü sorunun cevabını alabileceğiniz eğitim danışmanlarımız ile görüşerek akademik kariyerinizi en doğru şekilde başlatabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş
İletişimde Kalalım

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman eğitim danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

En çok tercih edilen okullarımız