Eczacılık, yüzyıllardır revaçta olan ve tıp ile beraber insan sağlığını koruyan ve geliştiren bir meslek dalıdır. En az doktorluk kadar önemli bir alan olan eczacılık, doktorluğa kıyasla sağladığı mesleki bağımsızlığın daha yüksek olmasıyla da bilinir. Bunun dışında mezunlarına tatmin edici maddi imkanlar da sunan eczacılık, eğitim sürecinden sonra sizi işsiz bırakmayacak bölümlerin arasında yer almaktadır. Ancak bu bölümün yüksek öğrenimini Türkiye’de görmek özellikle sınav sisteminin zorluğundan ve alanın teorik altyapısına kaynaklık eden farmakoloji biliminin yurtiçindeki seviyesinden dolayı çok da avantajlı değildir. Bu sebepler çok sayıda öğrenciyi yurtdışında eczacılık eğitimi almaya itmektedir.
Yurtdışında eczacılık eğitimi almaya karar veren öğrencilerin en çok tercih ettiği yerlerin başında ise Avrupa gelmektedir. Avrupa üniversiteleri yüzyıllardır hekimliğe ve farmakolojiye verdiği önem sayesinde bu alanda büyük başarılara imza atmış olup akademik açıdan da modern tıbbın belkemiğini oluşturan bu iki alanın gelişimine göz ardı edilemez katkılar sunmuştur. Özellikle bu iki alanın gelişimine ve geleceğine dair düzenlenen akademik kongreler ve paneller sayısız Avrupa üniversitesinin en etkileyici projelerini sahnelemeleriyle bilinmektedir. Akademik arkaplanıyla, yüksek öğrenimdeki iddiasıyla, köklü üniversiteleriyle ve laboratuvarlarıyla Avrupa kıtası yurtdışında eczacılık eğitimi almak isteyen öğrencilerin durakları arasında en çok öne çıkandır.
Avrupa’da sağlam temelli bi eczacılık eğitimi alınabilecek ülkelerin arasında kendisini en çok belli eden ise Bayer gibi dünya devi ilaç markalarını bünyesinden çıkartmayı başaran Almanya’dır. Toplumsal refah seviyesinin çok yüksek olduğu Almanya’da durumun bu şekilde olmasının en önemli sebeplerinden birisi Alman toplumunun ve devletinin sağlık ile zenginlik arasındaki ilişkiyi diğer ülkelere kıyasla çok daha iyi kavramış olmasında yatar.
Yüksek öğrenim açısından ise son derece kaliteli eğitim kurumlarını bünyesinde bulunduran Almanya, harç sisteminin üniversitelerinde bulunmamasıyla da eğitim konusunda dikkatleri üzerine çekmektedir.
Bu yüksek öğrenim kurumları arasından verdiği eczacılık eğitiminin kalitesiyle öne çıkan Münih Ludwig Maximillian Üniversitesi, Bavyera eyaletindeki Münih kentinde bulunan kamuya ait bir araştırma üniversitesidir. Özellikle 19. yüzyıldan beridir Almanya’nın yanı sıra Avrupa’nın en prestijli üniversitelerinden biri olarak kabul edilen Münih Ludwig Maximillian Üniversitesi, 2018 yılı itibarıyla 19 Leibniz Ödülü sahibidir ve 26’sı resmi olmak üzere 42 Nobel Ödülü ile en çok Nobel Ödülü alan üniversiteler arasında dünyada 17. sıradadır. Sahip olduğu son teknoloji farmakoloji laboratuvarlarıyla derinlikli eczacılık araştırmaları gerçekleştirme fırsatını öğrencilerine sunan üniversite kaliteli bir eczacılık eğitimi için kusursuz bir tercihtir.
Almanya haricinde, daha uygun yaşam maliyetleriyle son derece kaliteli bir eczacılık eğitimi almak isterseniz Polonya’da Lodz Tıp Üniversitesi ve Varşova Tıp Üniversitesi gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. Dünyanın en iyi 1000 üniversitesi arasında yer alan bu eğitim kurumlarından alacağınız diplomalar dünyanın neredeyse her ülkesinde geçerli olacak, eğitim süreciniz boyunca eczacılık alanındaki son gelişmelerin bir parçası olabileceksiniz. Polonya, uluslararası öğrencilere haftada 20 saat çalışma izni vermesi itibariyle de çok avantajlı bir seçenektir.
Avrupa’da eczacılık eğitimi almak ve yurtdışında üniversite okumak için Draft Yurtdışı Eğitim’in İzmir, Ankara ve İstanbul’da bulunan ofislerini ziyaret ederek, eğitim danışmanlarımızla yüzyüze görüşebilirsiniz. Yurtdışı eğitim konusunda oldukça deneyimli olan eğitim danışmanlarımız, geleceğiniz için atabileceğiniz en uygun adımı atmanızda size rehberlik edecektir.